Te dik!

Veel kinderen hebben in deze consumptiemaatschappij al op jonge leeftijd last van obesitas: ze zijn te dik. Dat heeft veel nadelige gevolgen voor de gezondheid en het welbevinden nu, maar het heeft ook consequenties voor de gezondheid op latere leeftijd. Er bestaat o.a. meer kans om suikerziekte te krijgen, bewegen is lastiger en het is een aanslag op de gewrichten. De kans om gepest te worden is ook groter. Ze zijn dus veel kwetsbaarder. Ik ben van mening dat de oorzaak van te dik vooral een kwestie is van de eetgewoontes in een gezin of familie. (Natuurlijk zijn er medische uitzonderingen). Als een kind moet afvallen heeft het geen zin om een dieet te volgen als de eetcultuur in het hele gezin niet verandert. Dat zou ook niet eerlijk zijn voor het kind maar het heeft ook geen zin want na het dieet verval je weer in de oude gewoontes die nog steeds gangbaar zijn. Dus …..verander je eetgedrag! Dat hoeft niet in een hoog tempo maar gestaag, stapje voor stapje. Dan hou je het ook langer vol. Een voordeel is dat je dan ook niet zomaar terug valt. Uit ervaring kan ik zeggen: het werkt en het verlangen naar veel eten of lekker zoet neemt echt af…..maar chips blijf ik erg lekker vinden en dat eet ik gewoon (met mate).

Hieronder de mening van Jack ( 9 jaar)over mensen die te dik zijn:

2017-06-04T12:28:55+00:00