Ik ben zo trots op mijn klas!

//Ik ben zo trots op mijn klas!

Elke week staat Nieuwsbegrip op het programma., een methode voor begrijpend lezen met actuele onderwerpen. Vorige week ging het over de Daily mile.

Een leerkracht uit Schotland merkte dat de kinderen van nu vaak te kampen hebben met overgewicht en weinig beweging hebben. Zij besloot met de klas elke dag 1 mile (1,6 km) te hardlopen. Behalve dat de kinderen een betere conditie kregen en minder overgewicht, konden ze zich ook beter concentreren in de klas!

Na het zien van het introductie filmpje waren de kinderen in mijn klas zo enthousiast dat ze het ook wilden gaan doen.

Ze maakten een plannetje voor een try-out voor een week en 4 kinderen gingen met het plan naar de directeur. “Het mag!”

Dus deze week rennen de kinderen zo’n 10 minuten …. Ja…onder schooltijd!

Ik zou zo graag de foto’s laten zien van de rennende, lachende en enthousiaste kinderen…..maar door privacy redenen doe ik dat niet. Ik denk dat je je kan voorstellen wat voor beelden dat zijn. Prachtig!

En na het rennen….rustig de klas in…beetje uithijgen, een slokje water en daarna hebben ze een uur lang lekker rustig zitten werken.

Het mooie is….het is hùn plan, ze zijn intrinsiek gemotiveerd om er wat van te maken en voor de sfeer in de groep is het geweldig!

2017-06-04T12:10:54+00:00