Ik ben Marieke en ik voel me een tuinman

//Ik ben Marieke en ik voel me een tuinman

Aangenaam: Ik ben Marieke van Baalen en ik voel me een tuinman.

Ik kijk naar wie groeit en bloeit en wie niet goed tot zijn recht komt. Wordt hij overwoekerd door anderen? Heeft hij niet genoeg kracht om zichzelf in het licht te zetten of is hij juiste zelf aan het woekeren en geeft hij anderen geen kans? Is hij zo maar in het wilde weg aan het woekeren dat hij niet tot verdieping kan komen. Misschien is snoeien wel beter zodat er energie vrijkomt om ook nog vrucht te gaan dragen.

Maar het kan zijn dat het hem zelf niet lukt of niet tot dat inzicht komt en moet ik een beetje ondersteunen en kijken naar de mogelijkheden…..wat heeft hij nodig? Verpotten….meer licht….extra voeding……..ander grond waar hij beter kan aarden.

Hij zal het zelf merken waar hij tot  bloeien ontwikkeling kan komen en de voorwaarden goed zijn….soms moet je samen even op onderzoek uit maar dan kan hij op eigen kracht verder.

En dan …heerlijk…… ik ben dan overbodig. Hij heeft mij niet meer nodig.

Ik mijn werk als leerkracht zie ik dit gebeuren….

Kinderen die zichzelf overschreeuwen of kinderen die zich laten overschreeuwen. Kinderen die verschrompelen en die dus “voeding, licht, aarde”….. missen. En die nog meer verschrompelen als ik daar niets aan doe, als ik het maar laat gebeuren.

2018-01-02T11:57:34+00:00