Ben je zorgen aan het kweken?

//Ben je zorgen aan het kweken?

Een favoriete uitspraak van mij is

“Alles wat je aandacht geeft gaat groeien en bloeien”.

Dat geldt niet alleen voor leuke en positieve dingen maar ook voor negatieve zaken. Zelfs voor je huis, je omgeving, je tuin, de aandacht voor elkaar….enzovoort. Het werkt echt! Het werkt dus ook bij piekeraars die zich snel zorgen maken. Geef de zorgen aandacht en ze worden groter en groter.

Bij kinderen maak ik weleens de vergelijking met een tomatenplantje. Het zaadje dat je plant gaat groeien als je er aandacht aangeeft. Je geeft het water, zorgt dat de zon er bij kan en zorgt voor goede aarde. Het plantje groeit en groeit door de aandacht die jij er aan geeft. Zo werkt dat ook met zorgen. En snel is dat kleine zaadje een grote berg met zorgen en obstakels geworden.
Natuurlijk moet je de zorgen en de gedachten niet negeren maar laat ze zelf niet onnodig groeien door er heel veel aandacht aan te geven door te piekeren.

2017-06-04T12:40:51+00:00